Τρίτη 1 Μαΐου 2018

«Εφαρμογή της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.»




Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών χαιρετίζει την εφαρμογή της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης σε 184 Δήμους της χώρας μας το επόμενο σχολικό έτος. Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας που επιτέλους υλοποιείται και που αναμένεται να ολοκληρωθεί στην επόμενη τριετία.
Η σχετική Υπουργική Απόφαση, που αφορά την εφαρμογή του άρθρου 33 του Νόμου 4521/2018, περιλαμβάνει 184 Δήμους, για τους οποίους υπήρξε ομόφωνα θετική γνωμοδότηση των τριμερών επιτροπών, ενώ εξαιρέθηκαν από την άμεση εφαρμογή περίπου 60 Δήμοι, για τους οποίους η γνωμοδότηση των επιτροπών ήταν θετική κατά πλειοψηφία.
Ως σύλλογος εκφράζουμε την εύλογη απορία μας για την αρνητική στάση των Δημάρχων στις περιπτώσεις εκείνες όπου υπήρξε θετική εισήγηση των Διευθυντών Εκπαίδευσης και των Προέδρων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών, οι οποίοι, ως καθ’ ύλην αρμόδιοι , έχουν πλήρη εικόνα του αριθμού των νηπίων 4-6 ετών, του αριθμού των αιθουσών διδασκαλίας, καθώς  και της κατάστασης των κτηριακών υποδομών, όπου στεγάζονται τα Νηπιαγωγεία. Έχοντας εμπιστοσύνη στην κρίση των στελεχών εκπαίδευσης και των συναδέλφων μας, θεωρούμε πως θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην εφαρμογή της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2018-2019 και οι Δήμοι με θετική εισήγηση κατά πλειοψηφία. Παράλληλα, εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ομαλή ένταξη των υπόλοιπων Δήμων στη διετή υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, σε περίπτωση που δε γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την εξασφάλιση των αναγκαίων κτηριακών υποδομών μέσα στην επόμενη τριετία. Επαναλαμβάνουμε πως οι ισχυρισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  περί  «κατάρρευσης» των παιδικών σταθμών, σε περίπτωση εφαρμογής της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, είναι αβάσιμοι, καθώς υπάρχουν χιλιάδες παιδιά  κάτω των 4 ετών που μένουν κάθε χρόνο εκτός δομών φύλαξης και φροντίδας και που, κατά την κοινωνική επιταγή, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να μεριμνήσει. Επισημαίνουμε πως με τη διετή υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση εξασφαλίζεται το δικαίωμα των νηπίων 4-6 ετών στη δημόσια και δωρεάν προσχολική εκπαίδευση, στόχος που θα πρέπει να τίθεται σε προτεραιότητα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Κόντρα στην παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών, από όπου κι αν προέρχεται, και εν όψει των εγγραφών στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία για το επόμενο σχολικό έτος, που θα πραγματοποιηθεί στις 2-18 Μαΐου, καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να ενημερώνουν τους γονείς σχετικά με τα πολλαπλά οφέλη της διετούς φοίτησης στο Νηπιαγωγείο, το πρόγραμμα του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, το ωράριο λειτουργίας του και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται σε αυτό. Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών έχει δημοσιοποιήσει σχετικό ενημερωτικό κείμενο.







                                   Για το Δ.Σ. του Σ.Α.Ν.
 

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΔΩΝ ΤΕΒΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ




Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Σικυωνίων δωρεάν διανομή τροφίμων του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ/FEAD”.

Σε αυτή τη διανομή θα δοθούν, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του κάθε δικαιούχου:
Γάλα Εβαπορέ
Φασόλια και Φακές
Πελτές ντομάτας
Ζυμαρικά
Ζάχαρη
Γάλα 2ης Βρεφικής ηλικίας
Κρέμα Δημητριακών για βρέφη και
Ελαιόλαδο

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί πρωινές ώρες και οι ωφελούμενοι υποχρεούνται να προσκομίσουν την Εγκεκριμένη Αίτηση του  ΚΕΑ- ΤΕΒΑ και την Ταυτότητά τους.
Οι δικαιούχοι του Δήμου Σικυωνίων θα ενημερωθούν με SMS και τηλεφώνημα για την ακριβή ημέρα, το σημείο διανομής και την ώρα παραλαβής.

Παρακαλούμε, όλοι οι ωφελούμενοι να προσέρχονται την ημέρα και ώρα που έχουν ενημερωθεί, για την αποφυγή συνωστισμού.
Σε περίπτωση που κάποιος αδυνατεί να προσέλθει, τα τρόφιμα μπορεί να παραλάβει μέλος της οικογένειας του, με την αίτηση του και την ταυτότητα του.
Σε διαφορετική περίπτωση (άλλο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο), απαιτείται εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής του ωφελούμενου.

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Μάγεψε το καλλιτεχνικό εργαστήρι ‘ Έκφραση’ (video)














Σε μια μαγευτική αυγουστιάτικη βραδιά , το καλλιτεχνικό εργαστήρι ‘ Έκφραση’  με την κ. Τζένη Κούτρη,  τους μαθητές  και τους επαγγελματίες συνεργάτες της μάγεψε κοινό και γονείς που είχαν την τύχη, να παρακολουθήσουν μια εξαίσια χορευτική παράσταση, από μαθητές όλων των ηλικιών αλλά και επαγγελματίες δασκάλους.

Κάτω από το φως  της πιο λαμπερής αυγουστιάτικης πανσελήνου έλαμψαν μικρά και μεγάλα αστέρια της τέχνης του χορού και ξεδιπλώθηκαν τα ταλέντα και  η έκφραση  από όλους τους μαθητές και τους δασκάλους τους, σε όλα τα είδη χορών ελληνικών, ευρωπαϊκών,orientallatintango αλλά και πιο μοντέρνων, όπως σύγχρονης Jazz και  Hip Hop. Σε αυτήν την μαγεία του χορού ξεδιπλωνόταν  ο υψηλός επαγγελματισμός, που μόνο σε επίπεδο πρωτεύουσας βλέπουμε αλλά και το πάθος και η αγάπη της Τζένης Κούτρη για τον χορό και τους μαθητές της.

Οι χορογραφίες  ξεχωριστές και εναρμονισμένες με τις ηλικίες και τις ικανότητες των μαθητών της σχολής είχαν την σφραγίδα της Τζένης Κούτρη, του Μάνου Νταβαριά που κατέπληξε με φιγούρες του  Breakdance, της Σοφίας Κωνσταντινίδου στη σύγχρονη Jazz, της Γεωργίας Μπόμπολας που επιμελήθηκε την έναρξη, της Πέννυς Μπαΐλη που εντυπωσίασε στο oriental, του Αναστάση Καναρίδη σε εντυπωσιακό Hip Hop, του Γιώργου Τσολασβίλη σε internationallatin και των δασκάλων Αθανασίας Μούστα και του κ.Παύλου στο  Argentiniko tango.

Η μεγαλύτερη επιβράβευση μικρών και μεγάλων καλλιτεχνών, το ζεστό χειροκρότημα και ο θαυμασμός όλων για μια  ξεχωριστή καλλιτεχνική έκφραση γεμάτη πάθος, αφοσίωση και σκληρή δουλειά.

Επιμέλεια κειμένου Μαρία  Λιακοπούλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια video Παναγιώτης Λιακόπουλος.














Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Μικροί μαθητές αλληλέγγυοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο




Μικροί μαθητές που επισκέπτονται τους καλοκαιρινούς μήνες την πόλη του Ξυλοκάστρου, για άλλη μια φορά, συγκέντρωσαν χρήματα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Τα παιδιά στις καλοκαιρινές τους διακοπές, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία και έχοντας κάνει συνείδηση την πράξη της προσφοράς, δημιουργούν κατασκευές και χειροτεχνίες τις οποίες διαθέτουν στο δικό τους αυτοσχέδιο παζάρι. Έτσι συγκεντρώνουν χρήματα τα οποία προσφέρουν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.
Συνεπείς στην καθιερωμένη εθελοντική τους δράση οι μικροί μας φίλοι, Αλέξανδρος Καναβαριώτης, Γιώργος Καναβαριώτης, Νεφέλη Λαλιώτη, Ζωή Ματανά, Νίκος Ρετάλης και Σοφία Ρετάλη επισκέφτηκαν την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 στις 11:00 τον Αντιδήμαρχο κ. Εμμανουήλ Αλογογιάννη και παρέδωσαν χρηματικό ποσό.
Ο Αντιδήμαρχος υποδέχθηκε τα παιδιά με μεγάλη χαρά και αγάπη, τα ευχαρίστησε προσωπικά, αλλά και εκ μέρους του Δημάρχου και όλης της Δημοτικής Αρχής. Επίσης τα συνεχάρη για αυτήν την ξεχωριστή πρωτοβουλία και την ανιδιοτελή προσφορά τους.
Η αλληλεγγύη αποτελεί σταθερή αξία στην ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης. Όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των μικρών μας φίλων.

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου με τη 4η Λευκή Νύχτα






Μια αξέχαστη και μοναδική βραδιά πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου με τη 4η Λευκή Νύχτα το Σάββατο 12 Αυγούστου.
Η μαζική προσέλευση των επισκεπτών, τόσο των παραθεριστών όσο και των ντόπιων, ενίσχυσε οικονομικά την τοπική αγορά και ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης




Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 & ΩΡΑ 19:30΄  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ




  Σας καλούμε να συμμετέχετε  στην κινητοποίηση των αγροτών της περιοχής μας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017.
 Προσυγκέντρωση  στο Κρεοπωλείο Ζάρκου στις 09:00 π.μ
 Συγκέντρωση  Σωληνουργεία Κορίνθου στις 10:30π.μ    με κατεύθυνση προς  Κόρινθο.

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης   Φιακάς

«Εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών»



Το ΔΣ και τα μέλη του ΣΑΝ δηλώνουμε την αγανάκτηση μας για έναν ακόμη άδικο διαχωρισμό, ως προς τα δικαιώματα μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν.4440/2016 θεσμοθετείται το δικαίωμα άδειας με αποδοχές στους μόνιμους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω ασθένειας των ανήλικων τέκνων τους κατόπιν προσκόμισης σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.

1η ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων



Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
 ΠΡΟΣ
α] κ. Δήμαρχο Σικυωνίων,
β] κ. κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Σικυωνίων,
γ] κ. Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας  Κιάτου Δήμου Σικυωνίων
δ] κ. κ. Προέδρους και Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Σικυωνίων.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ζάκυνθο: Καίγεται το πευκοδάσος της περιοχής του Κοιλιωμένου




Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης (1/9/2016) στην περιοχή του Κοιλιωμένου στην Ζάκυνθο, καίγοντας εκατοντάδες στρέμματα δάσους.
Στο σημείο βρίσκεται όλη η πυροσβεστική δύναμη Ζακύνθου για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας. Συνολικά 27 άνδρες με 10 οχήματα θα δώσουν όλο το βράδυ μάχη με τις φλόγες, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες, στο έργο θα συνδράμουν και πυροσβεστικά αεροσκάφη.
AdTech Ad
Ακόμα συγκινητική είναι και η προσπάθεια κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι είναι δίπλα στους πυροσβέστες και τους βοηθούν να σώσουν ό,τι είναι εφικτό από το πανέμορφο πευκοδάσος της περιοχής τους.
Το ευτυχές είναι ότι δεν είναι απειλούνται σπίτια - και μετά την δύση του ηλίου οι άνεμοι στην περιοχή κόπασαν, με αποτέλεσμα το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων να γίνει λίγο πιο εύκολο.
Από την πρώτη στιγμή, όλες οι υδροφόρες του Δήμου Ζακύνθου, βρίσκονται στο σημείο και βοηθούν την Πυροσβεστική. Την ώρα που σχεδόν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στο Κοιλιωμένο, ένα νέο μέτωπο έκανε την εμφάνιση του στην περιοχή του Καλαμακίου.
Σύμφωνα με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη από θαμνώδη περιοχή κοντά στο χωριό, η οποία έγινε αντιληπτή από κατοίκους και τουρίστες της περιοχής, και στην συνέχεια οι φλόγες έκαναν την εμφάνιση τους.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου, όπου έσπευσε στο σημείο με 2 οχήματα και 7 άντρες και έθεσε υπό τον έλεγχό της την πυρκαγιά.






www.newsbomb.gr